1390/08/26 :تاریخ انتشار

كنفرانس ملی MEMS برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برگزار شد

كنفرانس ملی MEMS  برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برگزار شد

اولین كنفرانس ملی MEMS ایران با حضور اساتید داخلی و خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برگزار شد.

مدیر كنفرانس MEMS در مراسم افتتاحیه اظهار كرد: در سال های اخیر طراحی و ساخت ادواتی كه بتوانند عملكرد دقیق و مناسبی با صرف انرژی كمتر داشته باشند در دستور كار صنایع مدرن كشورهای صنعتی قرار گرفته است و محققین و صنعتگران كشور نیز برای آنكه از قافله پیشرفت علم و تكنولوژی عقب نمانند باید روی سیستم های میكرو و نانو سرمایه‌گذاری كنند.

دكتر مهدویان معاون پژوهشی واحد افزود: یكی از این صنایع فوق سبك صنعت MEMS (سیستم های میكروالكترومكانیكی) است كه در ایران به صورت صنعتی كاملا نوپا مطرح است.

وی اظهار كرد: محققین ایرانی درگیر با این صنعت باید با استفاده از دانش روز دنیا با شتابی بالا به سمت مدلسازی، طراحی دقیق تر و بررسی اثر پارامترهای مختلف روی عملكرد این سیستم ها گام بردارند.

وی با قدردانی از برگزاركنندگان این كنفرانس علمی گفت: با وجود برگزاری مكرر كنفرانس های MEMS در كشورهای پیشرفته، در داخل كشور تا به حال هیچگونه کنفرانس و همایشی در این زمینه برگزار نشده است.

وی گفت: با عنایت به پتانسیل موجود در زمینه MEMS در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی و وجود اولین و بزرگترین مركز میكروماشین كشور در آذربایجان غربی (مركز میكروماشین ارومیه)، این دانشگاه برای اولین بار در داخل كشور اقدام به برگزاری كنفرانس MEMS كرده است.

دكتر 'قادر رضازاده' دبیر علمی کنفرانس گفت: 120 مقاله به دبیرخانه این كنفرانس ارسال شده بود كه از بین آنها 62 مقاله برای ارائه شفاهی و 22 مقاله به صورت پوستر انتخاب شده اند كه از بین این مقالات 20 مقاله برای چاپ در مجله مكانیك دانشگاه اراك ارسال می شود.

دکتر فتحعلیلو دبیر اجرایی کنفرانس ضمن ابراز خرسندی از مدعوین و استید برجسته و علاقمندان ،تعریفی گذرا ار تاریخچه mems بیان کرد.

وی خاطر نشان کرد MEMS در آینده حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت و یادآور شد سال آینده آن را تبدیل به کنفرانس بین المللی با همکاری دانشگاههای معتبر خارجی خواهیم کرد.دبیر اجرایی این كنفرانس نیز در ادامه این مراسم گفت: برگزاری این كنفرانس می تواند فرصت بسیار مغتنمی جهت تبادل نظرات و اطلاعات متخصصین داخلی و خارجی باشد.

نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: فناوری و صنعت MEMSو NEMS از علوم زنده دنیا هستند و ما باید برای رسیدن به قله های علمی و بهره وری از آنها كه در صورت تحقق، می توانند علاوه بر اشتغالزایی، ارزآوری و درآمدزایی بیشتر از صنعت نفت داشته باشد، تلاش كنیم.

دكتر 'موید حسینی صدر' افزود: برگزاری چنین كنفرانس هایی می تواند باعث تبادل اطلاعات علمی روز دنیا در بین محققین و اساتید و دانشجویان شود.

وی از مسئولان دانشگاهی خواست تا رشته های روز دنیا مانند MEMS را در دانشگاه ها ایجاد كنند تا زمینه رقابت با كشورهای برتر دنیا در این زمینه فراهم شود.

در ادامه، كارگاه های آموزشی این كنفرانس با حضور دكتر هادی یعقوبی زاده از دانشگاه Twente هلند، دكتر میر مسعود سید فخرآبادی ار دانشگاه تهران و دكتر سعید افرنگ از دانشگاه ارومیه با حضور جمع كثیری از اساتید و دانشجویان رشته های مكانیك و برق دانشگاه آزاد خوی و سایر دانشگاه ها كشور برگزار شد.

این کنفرانس به مدت دو روز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی و با همكاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشگاه ارومیه، دانشگاه صنعتی ارومیه، مركز میكرو ماشین ارومیه، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، دفتر نخبگان و همكاری های علمی شهید فهمیده آذربایجان غربی برگزار شد.

دانشگاه آزاد اسلامی خوی هفت هزار نفر دانشجو با در مقاطع كاردانی، كارشناسی و كارشناسی ارشد در 80 رشته تحصیل می كنند و با درجه بسیار بزرگ الف و امتیاز 1100و تاكنون بیش از 25هزار نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل یکی از قطبهای جذب دانشجو در شمال غرب کشور است.