1397/07/10 :تاریخ انتشار

رو نمایی از مجموعه مقالات شمس تبریزی

این مراسم که با حضور جمعی از مسئولین شهر و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوی در مزار شمس تبریزی تشکیل شد با گلباران مزار شمس آغاز شد و با سخنان مدیر عامل تولیت شمس ادامه یافت. سید فتاح کبیری شمس تبریزی را نگینی درخشان برای آینده خوی عنوان کرد و افزود: بارگاه این عارف نامی، سرآغاز تحولی بنیادین و جامع الاطراف در حوزه های هنری، عرفانی، ادبی، فکری و اعتقادی برای این شهر و توسعه آن است.

شمس.jpg

در پایان مراسم دکتر مهدویان رئیس واحد خوی با ایراد سخنانی درباره سابقه همایش های شمس و مولانا و اهمیت  نشر مجموعه مقالات و نتایج همایش به عنوان میراث مکتوب و ماندگار مطالبی را بیان کردند.

لازم به ذکر است که هفت مهرماه در تقویم کشور به نام روز ملی شمس تبریزی نامگذاری شده است. «شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی» بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال 582 هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به « شیخ پرّان» و « زر دوز» بود. کتاب «مقالات شمس» شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است. تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های 645 و 672 هجری قمری ذکر کرده اند و اسناد متقن علمی نشان از وجود بارگاهش در خوی می دهند.

آمارکل: 5501959