کــد خبر : 2074
1395/06/29 :تاریخ انتشار

معرفی رشته فقه و حقوق اقتصادی از زبان حال کارشناس ارشد علوم اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

دکتر علی باقرزاده، استاد گروه اقتصاد واحد خوی معتقد است که کارشناسی ارشد رشته حقوق اقتصادی لازمه کار قضاوت، وکلا و مشاوران حقوقی است که تمایل دارند در دادگاه های تخصصی مالی و اقتصادی، پرونده های فساد مالی و سایر مسائل مالی حقوقی نقش آفرینی کنند.

IMG_6695.JPG

1-جناب آقای دکتر باقرزاده، ضرورت و اهمیت رشته کارشناسی ارشد فقه وحقوق اقتصادی از منظر شما به عنوان یک اقتصاددان چیست؟

جایگاه فعلی اقتصاد جهانی و تاثیر آن در مسائل منطقه ای و ملی و توجه ای که به رویکردهای راه گشای اقتصاد اسلامی و مبانی فقهی آن در سطح صاحبنظران علمی که به طور موثر و جدی مطرح است، ضرورت گشودن افقهای جدید و فرصتهای عرضه و رشد نهادینه موضوعاتی از این دست را در پیش روی هر صاحب نظر با تاملی قرار می دهد. به هر حال حقوق اقتصادی و تحلیل اقتصادی حقوق دو جلوه بارز از تعامل رشته حقوق و علم اقتصاد می باشد.

2-هدف از تاسیس این رشته دانشگاهی چیست؟

بنده به نظرم می رسد که سه هدف مهم در راه اندازی این رشته در نظام دانشگاهی ما وجود دارد که این سه هدف عبارتند از:

الف- آشنایی قضات، وکلا، مشاوران حقوقی نسبت به نهادهای مالی و اقتصادی

ب- شفاف سازی روابط حقوقی میان نهادهای حاکمیتی اعم از بانکها، سازمان بورس و سازمانهای اقتصادی.

پویا کردن علم اقتصاد با تلفیق مکتب اسلام و فقه اسلامی که در خدمت تدوین لوایح قانونی در مورد نهادها و ابزارهای مالی جدید خواهد بود.

3-نقش و توانایی فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی را هم بفرمایید؟

کارشناس ارشد این رشته دارای توانمندی برای نقش آفرینی در دادگاه های تخصصی مالی، پرونده های فساد مالی، سازمان برنامه و بودجه، بانکها، سازمان بورس، ابزارهای مالی و سیاست های مالی و ارائه راهکارهای پژوهشی در زمینه حل مشکلات حقوقی اقتصادی خواهد بود.

4-و به عنوان سوال آخر این رشته در چه دانشگاههایی وجود دارد و از چه سالی ایجاد شده است؟

رشته حاضر در سال 1393 ابتدا توسط دانشگاه تهران به وزارت علوم پیشنهاد شد و شورای گسترش نیز در همین سال آن را مصوب کرد. در حال حاضر در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و علامه این رشته دایر بوده و در سطح دانشگاه های آزاد فقط در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برای اولین بار با زحمات هیات رئیسه  راه اندازی شده است.

و سخن آخر حضرتعالی را بشنویم؟

در پایان از تلاش های بی پایان تمام مسئولین دانشگاه آزاد واحد خوی بویژه جناب آقای دکتر لطفی  ریاست محترم واحد به جهت راه اندازی این قبیل رشته ها تشکرمی کنم و از خداوند متعال برای همه اساتید، دانشجویان و خانواده های آنان آرزوی موفقیت و کامیابی دارم. در پایان نیز شروع سال تحصیلی جدید را هم بر آنان تبریک می گویم.